Appartement op een unieke locatie te Oud-rekem

Appartement

Leon Hermanslaan 15/2, 3621 Rekem
Ref: spir769
EPC: 210 kWh/m2
Bouwjaar: 2009

Omschrijving

Appartement op een unieke locatie te Oud-rekem!

Dit charmante appartement is gelegen in residentie Van Radek.


BESCHRIJVING

Het appartement ligt op het eerste verdiep en is zowel met de trap als met de lift te bereiken. Van achter de grote hoge ramen hebben we een prachtig uitzicht op het park.

We betreden het appartement via de inkomhal. Hier vinden we ook al de berging, waar de CV-ketel zich bevindt, een vestiaire en een apart toilet.

De witte keuken, volledig geïnstalleerd geeft uitzicht op het patio. Het patio is afgeschermd met glas, perfect voor de zomeravonden.

Doordat er in het hele appartement hoge plafonds zijn, is er extra ruimte gecreëerd in de woonkamer: via de trap in de woonkamer, komen we op een entresol, een kleine zitruimte met enkele boekenkasten.

Er is een ruime slaapkamer met toegang tot de badkamer. De badkamer is betegeld met grote donkere tegels en beschikt over een inloopdouche, twee lavabo's en een ligbad.

Zowel de leefruimte, de keuken als de slaapkamer beschikken over hoge ramen, wat voor veel lichtinval en een prachtig uitzicht zorgt.

Verder is er bij het appartement buiten nog een parking en een berging aanwezig.

De grote troeven van dit appartement zijn zeker het prachtige uitzicht, de rustige, unieke ligging, de historische achtergrond en de hoge ramen met veel lichtinval.


LIGGING

Net buiten de dorpskern van Rekem vinden we Domein Oud Reckheim. Het is de ideale plek om tot rust te komen met de vele rustige, mooie natuurgebieden in de buurt en alle historische gebouwen er rond. Buiten dat het hier rustig wonen is, is er ook een goede verbinding met Maastricht en de uitvalswegen naar Hasselt, Luik, Eindhoven en Aken.

GESCHIEDENIS

Het domein was eigendom van de familie d'Aspremont - Lynden in de achttiende eeuw. Toen zij het domein verlieten, deden de gebouwen dienst als zorginstelling onder Napoleon. De bedelaars kregen hier onderdak tot het begin van de twintigste eeuw. Hierna kreeg het de bestemming van "krankzinnigengesticht". De patiënten verbleven en werkten op dit domein.

In 2003 begon NV ROR (NV Residentie Oud-Reckheim) hier een nieuw project: de oude gebouwen werden omgebouwd tot wooneenheden in een parkachtige en authentieke omgeving.

Het appartement vinden we terug in Residente van Radek. Residentie van Radek heeft zijn naam te danken aan één van de historische plaatsnaam-varianten van het dorpje Rekem. Eén van deze varianten was de naam “Radekheim”, dat verklaard kan worden als “huis van Radek”, waarbij “Radek” mogelijkerwijze de naam is van de invloedrijke leider, die zich op deze plaats gevestigd had.

Residentie Van Radek is een appartementencomplex met 6 wooneenheden en wordt gekenmerkt door zijn hoge plafonds en raamindelingen waarbij het authentiek karakter wordt gecombineerd met moderne materialen. De residentie ligt centraal in het kasteelpark Oud-Reckheim.

Gelijkvloers

Garage
Terras

Verdieping 1

Badkamer 1
Berging
Bureau
Eetkamer
Inkomhal
Keuken 1
Living
Slaapkamer 1
Vestiaire
Wasruimte
Wc1
Zitplaats
Bouwvergunning Ja
Recente bestemming Woongebied
Dagvaardingen Nee
Rechterlijke herstelmaatregel Nee
Bestuursdwang Nee
Last onder dwangsom Nee
Minnelijke schikking Nee
Voorkooprecht Nee
Effectief overstromingsgevoelig Nee
Mogelijk overstromingsgevoelig Nee
Afgebakend overstromingsgebied Nee
Afgebakende oeverzone Nee
Risicozone voor overstromingen Nee
EPC n° 2155893
Energieklasse label C
EPC waarde 210 kWh/m²
210
Keukentype Amerikaanse Hyper-Geïnstalleerd
Badkamer type Ingericht
Verwarming Aardgas
Beschrijving verwarming Vloerverwarming aanwezig !
Prijs Info op kantoor
Vrij op bij akte na betaling
Bebouwing gesloten
Bouwjaar 2009
Staat Uitstekende staat
Elektrisch keuringsattest Niet ingegeven

Panden in de buurt